Splošno o oddajanju prispevkov

Besedilo prispevka naj bo v Wordovi datoteki, ki naj bo poimenovana skladno z vsebino. Slike naj bodo e-pošti pripete posebej in poimenovane glede na prispevek. Ne kopirajte slik v Wordov dokument. Zaradi avtorizacije in lažje komunikacije prosimo, da opombe, pojasnila in želje vključite v Wordov dokument. Prav tako vas prosimo, da v dokument dodate vse kontaktne podatke (ime, naslov, e-naslov in telefonsko številko).

Primer:

  • ime datoteke (Word): proslava na Geossu ali društvo XY-april
  • fotografije: proslava na geossu-1, proslava na geossu-2 itd.
  • podatki v dokumentu (Word): opombe, ime, naslov, e-naslov in telefonska številka

Besedilo v Wordovi datoteki naj ima kar se da osnovno obliko (primer: pisava Times New Roman, velikost 12). V časopisu bo imelo povsem drugačno obliko zato posebno oblikovanje besedila pomeni le dodatno delo za vas in za nas.

Priporočila glede vsebine:

Zaradi omejenega obsega časopisa naj bodo prispevki jedrnati. Osredotočite se na bistvene podatke. Vezani naj bodo na časovno obdobje, ki ga pokriva trenutna številka (dogodki preteklega meseca, napovedi za naslednji mesec). Upoštevajte, da je fotografija za bralce veliko bolj zanimiva kot obširen opis dogodka in podrobno naštevanje vseh udeležencev.

Občana ustvarjamo skupaj, zato si želimo čim preprostejšo komunikacijo z vami in čim bolj predvidljivo razporeditev prostora, da bi se izognili morebitnim krajšanjem ali ne–objavam. Želimo si tudi, da bi vsa potrebna krajšanja izvajali avtorji, saj tako ne bi prihajalo do neljubih napak in izpuščenih informacij. Naš glavni cilj je, da bi bila vsebina čim bolj zanimiva, videz časnika pa očem prijeten. Za vsa vprašanja in pripombe smo vam vedno na voljo.